tiistai 2. heinäkuuta 2013

"Pequeño" Road Trip

Kauan odotettu ja hyvin suunniteltu automatka Valenciaan lähti rullaamaan aurinkoisena aamuna 30.4.2013 Torreviejasta. Olimme jo vuosia pyöritelleet ideaa automatkasta Espanjassa, mutta reittiä emme olleet saaneet sovittua. Jopa kokoonpano reissulle oli ollut kyseenalainen. Kohde valikoitui tutun ihmisen suosittelemana ja olimme kaikki tyytyväisiä valintaan. Ajatuksena oli ajella rannikkoa pitkin Valenciaan välillä pienemmissä kaupungeissa pysähtyen. Ensimmäinen pysähdys tapahtuikin Benidormissa missä olin käynytkin lomalla nelisen vuotta aikaisemmin. Tämä turismille pyhitetty kaupunki oli lihonut entisestään ja paikkaa ei tunnistanut enää samaksi. Kävelimme pitkin rantapaseota, jonka kuumat laatat hohkivat lämpöä. Muutaman tunnin tarpomisen jälkeen päätimmekin jatkaa matkaa.

Benidormin jälkeen ajoimme rannikkoa pitkin läpi kaupunkien kohti pohjoista. Sopivin välein piipahdimme katsomassa sivuavia kaupunkeja unohtamatta suuntaa mihin olimme menossa. Lopulta matka rupesi tuntumaan todella pitkältä koska täkäläisten opaskylttien arvot eivät pitäneet kutiansa. Loppumatka Valenciaan menikin ihmetellessä opasteiden hatusta vedettyjä kilometrimääriä. Valenciaan päästyämme alkoi satamaan. Ensivaikutelma kaupungista oli vaikuttava. Kaupunki tuntui valtavalta ja viimeistään päästyämme kahdeksankaistaiseen liikenneympyrään, totesimme että olimme tulleet pitkän matkan. Liikenneympyröissä ei ollut kaistaviivoja ja kaiken kukkaraksi tämä komeus oli varustettu liikennevaloin. Löydettyämme hotellin, valitsimme parkkipaikan tarkoin ja tulimme kaikki samaan tulokseen että löytämämme parkkipaikka on ilmainen ja että tähän voi hyvillä mielin pysäköidä. Tämä virhearvio tuli myöhemmin kalliiksi. Hotellin olimme varanneet valmiiksi ja hotellin kuvauksessa esitettyä majesteettista rakennusta emme kuitenkaan löytäneet. Hotellin ystävällinen henkilökunta kuitenkin paikkasi hiukan tätä pettymystä. Pienen levähdyksen jälkeen suuntasimme upeille vanhan kaupungin kaduille. Ruokapaikkaa olikin vaikea löytää, koska siesta Valenciassa sulki paikat toisensa jälkeen. Tämän lyhyen kolmen päivän visiitin aikana huomasimme että kaupunki oli mielestämme melko kallis paikka. Monessa ruokapaikassa kun verot lisättiin vasta loppulaskun päälle.

Hotellista löytyi myös mainostettu suomalainen sauna ja pieni samea uima-allas. Nämä kävimmekin testaamassa seuraavana iltana. Saunan opaskyltissä olevat kuvat ja tekstit kielsivät alle kahdeksantoista- ja yli kuusikymmentäviisi vuotiaita menemästä tähän merkilliseen puustavalmistettuun laatikkoon. Myös raskaana olevia kehotettiin keskustelemaan lääkärin kanssa ennen saunaan menoa. Peremmälle päästyämme huomasimme että löylyn heitosta ei ollut tässä saunassa puhettakaan saati että siitä tiedettäisiin. Tässä lämpimässä huoneessa mittarit näyttivät noin neljääkymmentäviittä astetta ja kosteus lähenteli yhdeksääkymmentä prosenttia. Saunan lauteet olivat noin jakkaran korkuiset, mutta emme antaneet näiden pikkuasioiden haitata rentouttavaa hetkeämme. Alhaisesta lämpötilasta huolimatta saimme hien pintaan. Saunassa meidän lisäksi oli yksi espanjalainen rouva ja japanilainen pariskunta. Päätimmekin korkata saunaoluet tässä välissä ja hetken päästä mekin löysimme jutun juuren. Tämän jälkeen vaatimattomat pesutilat pakottivat meidät siirtymään huoneisiimme suihkuun. Hissiin siirtyminen pelkkä pyyhe päällä ilman sen suurempaa teatteria tapahtuikin tältä porukalta agentti-elokuvista tuttuun tyyliin.

Päivällä olimme käyneet tutustumassa ehkä Valencian merkittävämpään nähtävyyteen eli tiede- ja taidekeskukseen ja näin ollen olimme koko päivän ihastelusta väsyneitä. Myöhemmin illalla pyörähdimme katsomassa vielä Valencian yöelämää ja tästä johtuen seuraavana päivänä väsyneet ja hiljaiset matkalaiset päättivätkin ajaa suorinta tietä tuttuun Torreviejaan. Illan riennot olivat vieneet kielen mennessään. Edes saamamme kahdet parkkisakot eivät kotimatkalla puhuttaneet. Ainoat yhteiset kommonikaatiot olivatkin syvät huokaukset.

Tällä kertaa pääsettekin nauttimaan hyvän kaverini J.Näädän ammattimaisia otoksia reissusta.

Kuuluisia Veterano brandyn mainoksia näkee ympäri Espanjaa.

Automatkan maisemia  ikkunasta kuvattuna.

Vonkaleen odottelua.

Ratsupoliisin rankkaa arkea.

Turia- joen kuivattuun joenuomaan on rakennettu mm.viihtyisä kävelykatu.

Valencian kaunista kevättä oli ilo katsella.

Kaunis sää helli edellispäivän sateiden jälkeen.

Kaupungin kauniita kukkaistutuksia. Hyytävän lumoavaa grafiikkaa, katso tästä.

Ihmisiä oli paljon nauttimassa auringosta.
Tiede- ja taidekeskuksen korunkauniit futuristiset rakennukset häikäisivät. Tutustu Koruluolaan ja löydä korut kaikkiin tilanteisiin. Uusi korukauppa on avattu!

Mosaiikkipinnoitetun rakennuksen tyhjää täynnä oleva sisältö yllätti.

Ilmakuivatut Serranon-kinkut odottamassa syöjiään. Nam.

Sain käsiini taas alennuskoodin koruluolaan. Kesätulee kampanja
Alennuskoodi oikeuttaa 30% alennukseen koko tilauksen arvosta. Tilauksella ei minimi- eikä maksimihintaa. Alennuskoodi on voimassa 19.5.2015 asti. Alennuskoodi on
KESATULEE


Ei kommentteja: